Michael  Smith

(odc.001) Ciasto kawowe w filiżance


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

(odc.001) Ciasto kawowe w filiżance
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

100g czekolady deserowej

100g masła (pół kostki)

4 jajka

½ szklanki brązowego cukru

1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

½ szklanki mocnej kawy o temperaturze pokojowej

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej piekarnik do 160° C. Włóż czekoladę i masło do miski i postaw ją na garnku z gotującą się wodą. Mieszaj, aż czekolada się zupełnie roztopi i zdejmij z garnka. Wymieszaj jajka, cukier, ekstrakt waniliowy i kawę. Dodaj rozpuszczoną czekoladę i mieszaj, aż masa będzie gładka. Rozłóż ją do 4 filiżanek. Piecz w kąpieli wodnej przez 40 minut. Podawaj od razu, lub na zimno.

powrót

Podobne przepisy

Mrożony suflet z białej czekolady z rabarbarem
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Biała czekolada (odc.13)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Trufle kawowe
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania na walentynki
Deser lodowy bombe glacee
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 11)
trudność: trudne
rodzaj dania: Desery, Lody
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Banany w cieście
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia tajska, Kuchnia wietnamska
Gratin z plantanów
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

skomentuj przepis

nata12

postów: 3

02.02.2012 16:20

CYTUJ

jaki on jest?.......DOSKONAŁY!!!!!

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.