Sophie Grigson

Ocet różany


Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia chińska

Ocet różany
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

płatki z 4 dużych róż

kilka pasków skórki pomarańczowej

ewentualnie 1- 2 suszone papryczki chilli

ocet ryżowy lub biały ocet winny

 

 

Przygotowanie:


Włożyć składniki do słoja, zalać do pełna octem ryżowym lub winnym, szczelnie zamknąć. Odstawić na 3 – 4 dni na parapet w nasłonecznionym miejscu. Zlać ocet różany do butelki.

powrót

Podobne przepisy

Kosheri
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 54)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia egipska
Masa czekoladowa – ganache
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.28)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Trufle
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Racuchy z kwiatów bzu paula rankina
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska
Dynia marynowana w limonce
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak w sezonie 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne, Dania z dyni

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.