Obsmażane ogórki

Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Obsmażane ogórki
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

ogórek

łyżka oliwy

sól i pieprz

garść posiekanej świeżej mięty

 

Przygotowanie:

Ogórek obrać, przekroić wzdłuż i usunąć pestki. Pokroić na kostki wielkości dużych skwarek bądź w półksiężyce. Kostki będą chrupkie, a półksiężyce bardziej jedwabiste. Każda z wersji ma swoje zalety, zależnie od tego, z czym ją podajemy. Rozgrzać oliwę na patelni. Obsmażyć ogórek do pożądanej miękkości, przez ok. 5 min, zależnie od wielkości. Dodać świeżą miętę. Podawać na gorąco lub w temperaturze pokojowej.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.