Marieta  Marecka

Obazda


Przepis z programu ABC GOTOWANIA 3 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

odsłon: 2494

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

200 g sera camembert

2 łyżki miękkiego masła

100 g tłustego twarogu

2 cebule czerwone

sól

pieprz

1 łyżeczka mielonej, słodkiej papryki + trochę do posypania

ok. 50 ml jasnego piwa

1 łyżeczka szczypiorku

1 łyżeczka kminku

paluszki do podania

 

Przygotowanie:

Ser camembert drobimy widelcem, dodajemy masło, twaróg, paprykę i piwo. Wszystko bardzo dokładnie razem rozdrabniamy widelcem. Doprawiamy solą, pieprzem i kminkiem. Pół cebuli kroimy bardzo drobno, podobnie szczypior i dodajemy do masy serowej. Mieszamy i schładzamy. Cebulę kroimy w krążki i obkładamy nią schłodzony ser, posypujemy papryką, wbijamy paluszki i podajemy jako bawarską przekąskę.

powrót

Podobne przepisy

Puree marchewkowe na słodko
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Roladka ze świeżych warzyw
Przepis z programu Dietosfera (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia dietetyczna
Carpaccio z tuńczyka w oliwie bazyliowej
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.11)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Pomidory faszerowane mozzarellą i boczkiem
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.