Marieta  Marecka

Obazda


Przepis z programu ABC GOTOWANIA 3 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

odsłon: 2854

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

200 g sera camembert

2 łyżki miękkiego masła

100 g tłustego twarogu

2 cebule czerwone

sól

pieprz

1 łyżeczka mielonej, słodkiej papryki + trochę do posypania

ok. 50 ml jasnego piwa

1 łyżeczka szczypiorku

1 łyżeczka kminku

paluszki do podania

 

Przygotowanie:

Ser camembert drobimy widelcem, dodajemy masło, twaróg, paprykę i piwo. Wszystko bardzo dokładnie razem rozdrabniamy widelcem. Doprawiamy solą, pieprzem i kminkiem. Pół cebuli kroimy bardzo drobno, podobnie szczypior i dodajemy do masy serowej. Mieszamy i schładzamy. Cebulę kroimy w krążki i obkładamy nią schłodzony ser, posypujemy papryką, wbijamy paluszki i podajemy jako bawarską przekąskę.

powrót

Podobne przepisy

3 rodzaje tartinek
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Mini hot dogi
Aaron Craze
Przepis z programu Rude Boy w kuchni (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej, Kuchnia brytyjska
Crostini z tuńczykiem w pistacjach
Aaron Craze
Przepis z programu Rude Boy w kuchni (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Rosti z kurkami confit
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam w sieci: patenty i triki (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
Parmezanowe ciasteczka typu „tuile”
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.