Nori rolls z brązowym ryżem i tempeh

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 41)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie

Nori rolls z brązowym ryżem i tempeh
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

ćwierć bloczka tempeh

1/3 filiżanki tamari

łyżeczka oleju sezamowego

4 arkusze nori

2 filiżanki ugotowanego brązowego ryżu

łyżka mirin

łyżeczka oliwy

pół pokrojonego awokado

ogórek pokrojony wzdłuż

pół pokrojonej marchewki

2 pokrojone dymki

sos do zamaczania z połowy filiżanki tamari i połowy filiżanki oleju sezamowego

Przygotowanie:

Tempeh marynować przez 10 minut w tamari i oleju sezamowym. Upiec na grillu, ostudzić i pokroić w centymetrowe paski. Ryż z mirin rozłożyć równą warstwą na arkuszach nori. Na wierzchu ułożyć tempeh, awokado, ogórka, marchewkę i dymkę. Zwinąć. Podawać z sosem do zamaczania.

powrót

Podobne przepisy

Kotleciki z cukinii i fety
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia turecka
Budyń z kalafiora z sosem koperkowym
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Zrazy serowe z kiszoną kapustą
Gieno Mientkiewicz
Przepis z programu Przez dziurkę od sera 2 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
Ryż zasmażany z jajem i warzywami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 3 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.