Niedzielna rozkosz – żeberka

Przepis z programu Nancy Lam
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia indonezyjska

Niedzielna rozkosz – żeberka
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

900g żeberek wieprzowych (mogą być jagnięce albo wołowe) pokroić w poprzek włókien i zalać marynatą

 

 

Przygotowanie:


Żeberka marynować co najmniej dwie godziny, albo zamarynować z dnia na dzień. Dusić 20 minut na małym ogniu, a następnie zwiększyć ogień i podgrzewać 10 minut na płycie albo na grillu, aż mięso się przyrumieni.

powrót

Podobne przepisy

Curry z kurczaka ze szpinakiem
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Steki z peklowanej wieprzowiny z sosem pietruszkowym
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska
Leczo z klopsikami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.