Curtis Stone

Niebieski ser z pomarańczowo-migdałowymi biscotti i figami


Przepis z programu Surfing po menu 4 (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia nowozelandzka (maoryska)

Niebieski ser z pomarańczowo-migdałowymi biscotti i figami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

600g miękkiego niebieskiego sera

12 świeżych fig

300 ml słodkiego deserowego wina

½ łyżeczki cukru do smaku (jeśli wino nie jest wystarczająco słodkie)

1 łyżka miodu z manuki

1 liść laurowy

2 laski cynamonu

1 laska wanilii

 

 

Przygotowanie:


Figi
Usuń szypułki z fig i ponacinaj na krzyż spód owoców. Wszystkie składniki sosu wrzuć do szerokiego rondla i podgotuj w nim figi do miękkości. Wyjmij je i odsącz, zredukuj płyn do konsystencji syropu.

powrót

Podobne przepisy

Tortilla z karmelizowanym ananasem i jabłkiem
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Biały mus
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Kasza manna z bananami i bakaliami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Truskawki z kremem z mascarpone
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.32)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Śliwki w czekoladzie
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
Domowe marshmallows
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.