Bill Granger

Nektarynki w syropie żurawinowym z waniliową ricottą


Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Nektarynki w syropie żurawinowym z waniliową ricottą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 l soku żurawinowego

1-2 łyżki cukru

laska cynamonu

kawałek skórki z cytryny

nektarynki

opakowanie serka ricotta

mały kubeczek naturalnego jogurtu

ekstrakt waniliowy

 

 

Przygotowanie:


Do rondelka wlać sok, dodać cukier, cynamon i skórkę z cytryny. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć płomień do minimum i wrzucić przekrojone nektarynki. Gotować na minimalnym ogniu około 10 minut. Następnie wyjąć owoce, zwiększyć płomień i gotować sok około 10 minut, aż odparuje i zacznie gęstnieć. Serek ricotta wymieszać z jogurtem i kilkoma kroplami ekstraktu waniliowego na gładką masę. Nektarynki ułożyć w salaterkach, podawać polane syropem i udekorowane mieszanką ricotty z jogurtem.

powrót

Podobne przepisy

Kutia
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Desery, Dania wegańskie
Panna cotta z sosem malinowym
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Gruszki w miodzie i winie
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Sorbet z mango
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Budyń cynamonowy
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Cynamon (odc.15)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Czekoladowy pudding chlebowo-maślany
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.