Tomasz Jakubiak

Namy z warzywami


Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Namy z warzywami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

10 arkuszy papieru ryżowego

3 ogórki gruntowe

papryczka chilli

5 grzybów mun

garść namoczonego makaronu ryżowego

kilka gałązek bazylii tajskiej

limonka

olej sezamowy

łyżka octu ryżowego

łyżka sosu rybnego

Sos:

limonka

łyżeczka oleju sezamowego

łyżka octu ryżowego

łyżeczka miodu

ząbek czosnku

papryczka chilli

2 łyżki sosu sojowego jasnego

kilka listków kolendry

60 ml wody

Przygotowanie:

Obierz ogórki, pokrój w cienkie paski i przełóż do miski. Dodaj pokrojone chilli, bazylię, grzyby mun i makaron ryżowy. Całość polej olejem sezamowym, octem ryżowym, sosem rybnym i sokiem z limonki. Farsz dokładnie wymieszaj i zawiń w papier ryżowy.
Przygotuj sos. Do miseczki wlej sok z limonki, ocet ryżowy, miód i sos sojowy. Dodaj posiekaną papryczkę chilli i czosnek. Dla podkreślenia smaku dodaj kolendrę. Smacznego!

powrót

Podobne przepisy

Bruschetta z pomidorami i grillowaną papryką
Katia Roman-Trzaska
Przepis z programu Little Chef (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
3 rodzaje tartinek
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Racuchy ze śliwkami
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Placki i placuszki
kuchnia świata: Kuchnia polska
Słodkie grzanki z kozim serem
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Maryla al dente (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Pieczone ziemniaki
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.