Delia  Smith

Naleśnikowe cannelloni


Przepis z programu Delia na zimę (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Naleśnikowe cannelloni
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Ilość 12 naleśników



Ragu Bolognese

2 średnie cebule

4 ząbki czosnku

15 dag pancetty

3 łyżki stołowe oliwy z oliwek do smażenia

½ kg mielonej wieprzowiny

½ kg mielonej wołowiny

¼ kg drobiowych wątróbek

2 puszki włoskich, siekanych pomidorów

2 małe puszeczki koncentratu pomidorowego

15 g świeżych liści bazylii

½ butelki czerwonego wina

¾ gałki muszkatołowej

sól, pieprz

8 dag mozzarelli

½ l sosu beszamelowego

4 dag parmezanu



Przygotowanie

Posiekane: cebulę, czosnek i pancettę podsmażamy na oliwie. Dodajemy zrumienione na oliwie mięsa i drobno posiekane wątróbki, pomidory z puszek, koncentrat pomidorowy, wino, porozrywane liście bazylii, doprawiamy świeżo utartą gałką muszkatołową i pieprzem, oraz solą. Mieszamy i wstawiamy bez przykrycia na 4 godziny do piekarnika rozgrzanego do 140 stopni Celsjusza. Na naleśniku kładziemy łyżkę stołową farszu, zwijamy rulonik, podwijamy brzegi i układamy w żaroodpornym, nasmarowanym masłem naczyniu. Posypujemy tartą mozzarellą, zalewamy beszamelem i posypujemy tartym parmezanem. Wstawiamy na pół godziny do piekarnika, rozgrzanego do 200 stopni Celsjusza.



© Delia Smith

powrót

Podobne przepisy

Gulasz z dziczyzny
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Filet z kurczaka z figami, orzechami w kąpieli balsamicznej z miodem
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.