Naleśniki

Naleśniki
Oceń przepis:
14 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

James Martin

Seria kulinarna:
Słodki James (odc.6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery, Inne
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

  • 125 g maki
  • szczypta soli
  • 1 duże jajko
  • 2 łyżki masła
  • stopionego
  • 300 ml mleka

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Przesiej mąkę i sól do dużej miski. Wbij jajko, dodaj połowę stopionego masła i połowę mleka. Zmiksuj na gładko, a następnie wmieszaj resztę mleka. Rozgrzej na patelni trochę masła na dużym ogniu i wlej chochelkę naleśnikowego ciasta, rozprowadzając go po dnie patelni. Piecz w ciągu 1-2 minut, przewróć naleśnik na drugą stronę i piecz, aż druga strona będzie lekko złocisto-brązowa. Zsuń naleśnik z patelni na ogrzany talerz i smaż dalej do wyczerpania ciasta. Podawaj z ulubionym wypełnieniem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA