David Gaboriaud

Naleśniki z mąki gryczanej z szynką, pieczarkami i rozmarynem


Przepis z programu David w Europie 3 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

odsłon: 289

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

szklanka mąki gryczanej

2 jajka

mleko lub woda

sól

Dodatki:

szynka długodojrzewająca

kilka pieczarek

1 czerwona cebula pokrojona w grubą kostkę

1 gałązka rozmarynu

ser Dziugas 12-miesięczny pokrojony w wiórki

liście sałaty dębowej

pieprz

4 plastry dojrzewającego koziego sera

świeży tymianek

Przygotowanie:

Zrób ciasto na naleśniki: wymieszaj mąkę z solą i jajkami. Dodaj stopniowo wodę lub mleko do momentu uzyskania konsystencji ciasta naleśnikowego. Odstaw na minimum godzinę do lodówki.
W międzyczasie podsmaż na patelni cebulę z pieczarkami, dopraw solą i pieprzem, a na koniec świeżym rozmarynem. Odstaw.
Na patelni do naleśników usmaż naleśniki gryczane do wyczerpania ciasta.
Na talerzu połóż naleśnik, na nim kilka liści sałat, plaster szynki długodojrzewającej i pieczarki z cebulą i rozmarynem. Możesz posypać wiórkami z sera litewskiego. Zawiń naleśnik i zjedz od razu.

powrót

Podobne przepisy

Jajka zapiekane
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Imbirowe ziemniaki
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Ciastka z kozim serem
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pikantne tosty francuskie
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Dorsz z salsą brokułową
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 6
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.