Naleśniki z kaczką po pekińsku

Przepis z programu W interesie mięsożercy
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski

Naleśniki z kaczką po pekińsku
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 gotowa kaczka po pekińsku

3 filiżanki zwykłej mąki

1 filiżanka wrzącej wody

1/2 filiżanki zimnej wody

olej sezamowy

ogórek

szczypiorek

świeża kolendra

sos hoi sin

 

 

Przygotowanie:


Do miski wsyp mąkę i zalej ją wrzącą wodą. Przemieszaj i dolej zimną wodę. Ugniataj ciasto za pomocą rąk. Odstaw masę na pół godziny, żeby stężała. Po upływie tego czasu przekrój ją na pół i obsyp mąką. Uformuj dwa ruloniki i pokrój je w plastry o grubości palca. Połóż taki krążek na posypanym mąką blacie i lekko rozgnieć go palcem. Polej go kroplą oleju sezamowego i przykryj drugim plastrem. Obsyp mąką i rozwałkuj. Naleśnik przyprósz mąką i smaż na lekko rozgrzanej patelni bez tłuszczu. Gdy zacznie się przyrumieniać, jest gotowy. Wstaw kaczkę na 15 minut do gorącego piekarnika. Po wyjęciu podziel ją na małe porcje. Na naleśniku ułóż kilka słupków ogórka i posyp go kolendrą. Dodaj mięso i polej je sosem hoi sin. Zawiń naleśnik w rulonik i podawaj.

powrót

Podobne przepisy

Stefanka z buraków i koziego sera podawana z majerankowym pesto
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Pieczona papryka
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Ziemniaki z kawiorem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni Święta (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia rosyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.