Gary  Mehigan

Naleśniki z kaczką po pekińsku


Przepis z programu Męski weekend dzień matki
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

Naleśniki z kaczką po pekińsku
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Składniki:

1 upieczona kaczka po pekińsku

½ słoika sosu hoi sin

½ słoika sosu śliwkowego

3 opakowania chińskich naleśników

1 pęczek dymki pokrojonej w 10 cm paski

2 ogórki

1 pęczek kolendry, umytej i posiekanej



Przygotowanie:

Mięso kaczki oddzielić od kości i pokroić w 15 cm paski, zostawiając chrupką skórkę. Ogórki obrać, podzielić wzdłuż na cztery, usunąć nasiona i pokroić w 10cm słupki. Oba sosy wymieszać. Na każdy naleśnik nałożyć łyżeczkę sosu. Dodać dymkę, ogórek, mięso, posypać kolendrą. Zwinąć tak, żeby wystawały składniki. Podawać z resztą sosu.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.