Janella  Purcell

Naleśniki z ciecierzycy z karmelizowanymi jabłkami i lodami


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne

Naleśniki z ciecierzycy z karmelizowanymi jabłkami i lodami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0




Naleśniki

175 ml mleka

80 g mąki z ciecierzycy

jajko

2 łyżeczki miodu

3 łyżki oliwy z oliwek



Jabłka w karmelu

2 jabłka

brązowy cukier

masło



Przygotowanie

Łączymy mleko, jajka, oliwę i miód. Wlewamy do mąki. Mieszamy i odstawiamy na 20 minut.

Niewielką ilością ciasta pokrywamy dno patelni. Smażymy przez 2 minuty z każdej strony. Jabłka obieramy i pozbawiamy gniazd nasiennych. Na patelni roztapiamy masło, dodajemy jabłka i cukier. Podsmażamy, aż karmel pokryje owoce. Naleśniki podajemy z jabłkami i gałką lodów o smaku toffi.

powrót

Podobne przepisy

Cukinia nadziewana brązowym ryżem i soczewicą
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 47)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Polenta z gorgonzolą i smażonymi grzybami
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 56)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Naleśniki z sosem z orzechów laskowych
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 28)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Idealne szparagi
Annabel  Langbein
Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 3
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Zakwas na żur lub barszcz biały
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.