Nadziewane grzyby

Przepis z programu Nancy Lam Rekin i żeberka (odc.5)
trudność: brak
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia tajska

Nadziewane grzyby
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

grzyby

krewetki

1 białko

pieprz

sos rybny

półtorej łyżeczki skrobii kukurydzianej

2 łodygi dymki



Sos

łyżka oleju

5 cm kawałek imbiru

2 ząbki czosnku

wywar z grzybów

łyżka cukru

łyżka sosu rybnego

wino

łyżka oleju sezamowego







Nadzienie:

Krewetki zmiksować z pieprzem, białkiem z jednego jajka, sosem rybnym, skrobią kukurydzianą i dymką. Grzyby moczyć pół godziny we wrzątku. Odcisnąć płyn. Odciąć ogonki. Napełnić nadzieniem i ugotować na parze 10-15 minut.



Sos:

Rozgrzać łyżkę oleju, podsmażyć pięciocentymetrowy kawałek imbiru i dwa ząbki czosnku. Dodać dymkę, wywar z grzybów, łyżeczkę cukru, łyżkę sosu rybnego, odrobinę wina i łyżeczkę

oleju sezamowego.



© Nancy Lam

powrót

Podobne przepisy

Suflet ziemniaczany
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 3 (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Placki grzybowe z sosem rozmarynowym
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak w sezonie 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Potrawka z kalmarów z groszkiem
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Karczochy z prosciutto
Aaron Craze
Przepis z programu Rude Boy w kuchni (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.