Nadziewane grzyby

Przepis z programu Nancy Lam Rekin i żeberka (odc.5)
trudność: brak
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia tajska

Nadziewane grzyby
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

grzyby

krewetki

1 białko

pieprz

sos rybny

półtorej łyżeczki skrobii kukurydzianej

2 łodygi dymki



Sos

łyżka oleju

5 cm kawałek imbiru

2 ząbki czosnku

wywar z grzybów

łyżka cukru

łyżka sosu rybnego

wino

łyżka oleju sezamowego







Nadzienie:

Krewetki zmiksować z pieprzem, białkiem z jednego jajka, sosem rybnym, skrobią kukurydzianą i dymką. Grzyby moczyć pół godziny we wrzątku. Odcisnąć płyn. Odciąć ogonki. Napełnić nadzieniem i ugotować na parze 10-15 minut.



Sos:

Rozgrzać łyżkę oleju, podsmażyć pięciocentymetrowy kawałek imbiru i dwa ząbki czosnku. Dodać dymkę, wywar z grzybów, łyżeczkę cukru, łyżkę sosu rybnego, odrobinę wina i łyżeczkę

oleju sezamowego.



© Nancy Lam

powrót

Podobne przepisy

Sushi
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.10)
trudność: trudne
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia japońska
Sandwicze z kremem z mozzarelli i oliwkami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Cream tea z mąki orkiszowej
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska
Roladki a la sushi
Przepis z programu Dietosfera (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia japońska, Kuchnia dietetyczna

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.