Rick Stein

Muszle świętego Jakuba z grilla z masłem kolendrowo–orzechowym


Przepis z programu Morski przewodnik Ricka Steina (odc.4)
trudność: brak
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza, Dania z grilla
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Muszle świętego Jakuba z grilla z masłem kolendrowo–orzechowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

muszle świętego Jakuba

prażone orzechy laskowe

masło

świeża kolendra

szalotka

sok z połowy cytryny

natka pietruszki

sól

mielony pieprz

 

 

Przygotowanie:


Orzechy zmiksować z szalotką, sokiem z cytryny, dużą ilością kolendry, natki, soli i pieprzu oraz z masłem. Wypełnić powstałą masą muszle i grillować przez 5 minut.

powrót

Podobne przepisy

Suflet z kozim serem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Mix grillowanych owoców
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania z grilla
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Krewetki gotowane po jamajsku
Ainsley Harriot
Przepis z programu Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia jamajska
Jajka w kokilkach
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
(odc.03) wielka kanapka z sałatką nicejską
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.