Rick Stein

Muszle świętego Jakuba z grilla z masłem kolendrowo–orzechowym


Przepis z programu Morski przewodnik Ricka Steina (odc.4)
trudność: brak
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza, Dania z grilla
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Muszle świętego Jakuba z grilla z masłem kolendrowo–orzechowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

muszle świętego Jakuba

prażone orzechy laskowe

masło

świeża kolendra

szalotka

sok z połowy cytryny

natka pietruszki

sól

mielony pieprz

 

 

Przygotowanie:


Orzechy zmiksować z szalotką, sokiem z cytryny, dużą ilością kolendry, natki, soli i pieprzu oraz z masłem. Wypełnić powstałą masą muszle i grillować przez 5 minut.

powrót

Podobne przepisy

(odc.009) polenta
Michael  Smith
Przepis z programu Domowy kucharz (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Placki z leśnych grzybów
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
(odc.06) suwlaki
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Groszek z endywią
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Przegrzebki w sosie winno-śmietanowym
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 21)
trudność: trudne
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.