Tomasz Jakubiak

Musaka z grillowanych kabaczków, cukinii, mielonego indyka i sera


Przepis z programu Jakubiak w sezonie 4 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia grecka

odsłon: 20693

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 szt. kabaczka

świeży tymianek

oliwa

2 szt. żółtej cukinii

400 g mielonego udźca z indyka

łyżka masła

2 ząbki czosnku

marchewka

natka pietruszki

ser twarogowy

3 jaja

Przygotowanie:

Kabaczki pokrój, posól, polej oliwą i dodaj tymianek. Wymieszaj i odstaw. Cukinie posiekaj i przesmaż na maśle, dorzuć czosnek. Dopraw solą, pieprzem i natką. Cukinie połącz z mięsem i tartą marchewką. Dodaj 3 jaja. Dopraw solą i pieprzem. Na grillowanej patelni przesmaż kabaczki i ułóż w brytfance. Na to wyrzuć warzywa z mięsem i ułóż z wierzchu kolejną partię grillowanych kabaczków. Posyp serem i zapiekaj kilka minut.

powrót

Podobne przepisy

Koźlęce kotleciki zapieczone pod serami
Gieno Mientkiewicz
Przepis z programu Przez dziurkę od sera 3 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Baton drobiowy z pistacjami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przetwory
Indyk pieczony
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Potrawy wielkanocne, Dania z indyka
kuchnia świata: Kuchnia polska
Pieczeń po bawarsku z plackami ziemniaczanymi
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia niemiecka
Kofty wołowo-indycze z zimnym dipem z melona
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.