Malka Kafka

Mus z winogron


Przepis z programu Koszer macher (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia koszerna

odsłon: 6242

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 kg winogron o miękkiej skórce (najlepiej bezpestkowych)

sok z 0,5 cytryny

2-3 łyżki mąki ziemniaczanej

cukier do smaku

doniczka melisy

 

Przygotowanie:

Winogrona przetnij na pół i wyjmij pestki. 2/3 winogron zmiksuj w malakserze, tak, jednak, by były wyczuwalne kawałeczki. Owoce wrzuć do rondelka i zalej mąką ziemniaczaną rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody, dodaj cukier i sok z cytryny, zagotuj do ścięcia się mąki. Wyłącz ogień i dodaj resztę winogron w połówkach oraz listki melisy. Jeśli będą za duże można je delikatnie posiekać. Włóż do pucharków i odstaw do lodówki do całkowitego ostygnięcia.

powrót

Podobne przepisy

Omlet czekoladowy
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Kaszubskie kugle
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia polska
Gruszki w szafranie z miodem
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.12)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Budyń noego
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia turecka
Galaretka kir royal
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.