Janella  Purcell

Mus z gorzką czekoladą, espresso i malinami


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 2 (odc. 15)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery

Mus z gorzką czekoladą, espresso i malinami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

250 g gorzkiej czekolady

400 ml śmietany

200 g białek

175 g miałkiego cukru

4 filiżanki espresso

150 g cukru

2 opakowania malin

 

Przygotowanie:

Espresso i cukier zagotować w małym rondelku. Odparować, aż powstanie syrop. Czekoladę stopić w kąpieli wodnej. Śmietanę ubić. Zagotować cukier i 4 łyżki wody. Białka ubić na sztywną pianę. Ubijając wlać syrop cukrowy. Dodać masę białkową do czekolady. Dołożyć śmietanę. Delikatnie rozmieszać. Mus przełożyć do miseczek. Polać espresso i posypać malinami.

powrót

Podobne przepisy

Czekoladowy budyń z chilli
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia koszerna
Mus czekoladowy z figami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania na walentynki
Krem czekoladowy
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Sorbet z różowego grejpfruta
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Mrożone brzoskwinie
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Hestia Q-34

postów: 419

31.03.2012 16:39

CYTUJ

Do Admina.
W przepisie mylnie przetlumaczono 4 shots espresso na 4 filizanki .
1 shots -to 2-6cl /kieliszek do sznapsa/
Pozdrawiam

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.