Mus z gorzką czekoladą, espresso i malinami

Mus z gorzką czekoladą, espresso i malinami
Oceń przepis:
3 oceny Średnia ocena: 3.30

Przygotował:

Janella Purcell

Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 2 (odc. 15)
Rodzaj dania:
Desery

Składniki:

  • 250 g gorzkiej czekolady
  • 400 ml śmietany
  • 200 g białek
  • 175 g miałkiego cukru
  • 4 filiżanki espresso
  • 150 g cukru
  • 2 opakowania malin

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Espresso i cukier zagotować w małym rondelku. Odparować, aż powstanie syrop. Czekoladę stopić w kąpieli wodnej. Śmietanę ubić. Zagotować cukier i 4 łyżki wody. Białka ubić na sztywną pianę. Ubijając wlać syrop cukrowy. Dodać masę białkową do czekolady. Dołożyć śmietanę. Delikatnie rozmieszać. Mus przełożyć do miseczek. Polać espresso i posypać malinami.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA