Mus czekoladowo-pomarańczowy

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Mus czekoladowo-pomarańczowy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

pół filiżanki daktyli moczonych przez kilka godzin w świeżym soku z pomarańczy (sok zachować)

3 awokado

100 g organicznego kakao

ćwierć filiżanki syropu z agawy

1 łyżeczka tamari

1 łyżeczka cynamonu

1 łyżeczka esencji waniliowej

2 łyżki skórki z pomarańczy plus trochę do dekoracji

śmietanka kokosowa do dekoracji



Przygotowanie:

Daktyle odsączyć i posiekać. Razem z pozostałymi składnikami rozdrobnić w blenderze na gładką masę. Przelać do miseczek i schłodzić przez godzinę.

Przybrać śmietanką i skórką z pomarańczy.

powrót

Podobne przepisy

Pieczone jabłka
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Shrikhand z truskawkami
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach znowu w trasie (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Turron z Alicante
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera 2 (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.