Vienio

Mule


Przepis z programu Ślinotok (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza, Dania na walentynki

odsłon: 716

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1,5 kg muli

cebula

czosnek

natka pietruszki

butelka wytrawnego włoskiego wina

papryczka peperonczino

masło

 

Przygotowanie:

Na rozgrzaną oliwę wrzucamy cebulę, czosnek i papryczkę .
Smażymy chwilę i dodajemy oczyszczone mule. Podlewamy winem i przykrywamy przykrywką. Czekamy 8 min. Podnosimy przykrywkę i dodajemy odrobinę masła, sól, pieprz i posiekaną natkę. Mule podajemy z bagietką.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.