Agnieszka Kręglicka

Mule w białym winie

Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Mule w białym winie
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1,5 - 2 kg muli
100 ml oliwy
2 posiekane ząbki czosnku
1 cebula pokrojona w kostkę
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
3/4 szklanki białego wytrawnego wina
sól
pieprz

Przygotowanie:

W dużym garnku rozgrzać oliwę, przez 5 minut smażyć cebulę, nie rumienić, dodać czosnek. Po chwili dodać oczyszczone mule i wino. Gotować pod przykryciem, potrząsnąć garnkiem kilka razy, aż wszystkie mule się otworzą. Dodać natkę, doprawić pieprzem i solą.

powrót

skomentuj przepis

#witombo

05.03.2011 20:43


Sosnowiec

CYTUJ

Super, dziękujemy - małże do kupienia w Auchan ;)

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.