Be Active. Ewa Chodakowska

przepisy z programów >>

Mule w białym winie

Przepis z programu Para w kuchni (odc.15)

trudność: łatwe

rodzaj dania: Owoce morza Owoce morza

składniki i przygotowanie:

Składniki
1,5 - 2 kg muli
100 ml oliwy
2 posiekane ząbki czosnku
1 cebula pokrojona w kostkę
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
3/4 szklanki białego wytrawnego wina
sól, pieprz

Przygotowanie
W dużym garnku rozgrzać oliwę, przez 5 minut smażyć cebulę, nie rumienić, dodać czosnek. Po chwili dodać oczyszczone mule i wino. Gotować pod przykryciem, potrząsnąć garnkiem kilka razy, aż wszystkie mule się otworzą. Dodać natkę, doprawić pieprzem i solą.

© Agnieszka i Marcin Kręgliccy

skomentuj przepis >>

#witombo

05.03.2011 20:43


Sosnowiec

CYTUJ

Super, dziękujemy - małże do kupienia w Auchan ;)