Agnieszka Kręglicka

Mule w białym winie


Przepis z programu Para w kuchni (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Mule w białym winie
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1,5 - 2 kg muli

100 ml oliwy

2 posiekane ząbki czosnku

1 cebula pokrojona w kostkę

2 łyżki posiekanej natki pietruszki

3/4 szklanki białego wytrawnego wina

sól

pieprz

 

Przygotowanie:

W dużym garnku rozgrzać oliwę, przez 5 minut smażyć cebulę, nie rumienić, dodać czosnek. Po chwili dodać oczyszczone mule i wino. Gotować pod przykryciem, potrząsnąć garnkiem kilka razy, aż wszystkie mule się otworzą. Dodać natkę, doprawić pieprzem i solą.

powrót

Podobne przepisy

Krewetki z solą i pieprzem
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Duszone omułki
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Drabinki z krewetek i papryczek jalapeno
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.3)
trudność: trudne
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Szaszłyki z krewetek i cukinii
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Ostrygi z marynowaną szalotką
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Risotto z krewetkami i marchewnikiem
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

#witombo

05.03.2011 20:43


Sosnowiec

CYTUJ

Super, dziękujemy - małże do kupienia w Auchan ;)

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.