Agnieszka Kręglicka

Mule smażone w cieście podawane z sosem cytrynowym


Przepis z programu Para w kuchni (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Mule smażone w cieście podawane z sosem cytrynowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

250g mrożonych muli bez skorup

0,5 szklanki mąki

1 jajko

woda gazowana

Sos

1/2 szklanki oliwy

sok z 1 cytryny

3 łyżki natki pietruszki

sól

pieprz

Przygotowanie:

Mule rozmrozić i osuszyć. Zmiksować mąkę z jajkiem i dolać tyle wody gazowanej, by powstało rzadkie ciasto naleśnikowe. Osuszone mule zanurzać w cieście, wyjmować i pojedynczo wrzucać do gorącego oleju. Wyjmować lekko rumiane łyżką cedzakową i osuszać na papierze kuchennym.
W malakserze zmiksować wszystkie składniki sosu. Dosmakować. Gorące mule podawać z zimnym sosem.

powrót

Podobne przepisy

(odc.17)zapiekane krewetki
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
Sałatka z okładniczkami
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Drabinki z krewetek i papryczek jalapeno
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.3)
trudność: trudne
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Sałatka z ośmiornicy po grecku
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.7)
trudność: brak
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia grecka
(odc.01) sałatka z owoców morza
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

ankaszym

postów: 80

17.10.2016 08:42

CYTUJ

mmm brzmi interesująco, zastawiam się czy mogę użyć mąki krupczatki z Polskich Młynów ?

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.