Marieta  Marecka

Muffiny buraczkowe z rodzynkami


Przepis z programu ABC GOTOWANIA 6 (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Przekąski, Dania na karnawał i imprezę, Muffinki

Muffiny buraczkowe z rodzynkami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1,5 szklanki mąki pszennej

2 jaja

2 średnie, ugotowane lub upieczone buraczki

2 łyżeczki proszku do pieczenia

150 g cukru

½ szklanki oleju

100 g startej gorzkiej czekolady

1 czubata łyżka kakao

½ szklanki maślanki/jogurtu/śmietany

sól

rodzynki

 

Przygotowanie:

Buraczki ścieramy na tarce o drobnych oczkach lub miksujemy na pastę w malakserze.
Maślankę dokładnie łączymy z jajami i dolewamy do buraczków, dodajemy olej i rodzynki i mieszamy.
W osobnej misce łączymy mąkę, czekoladę, proszek do pieczenia, cukier i sól.
Na koniec łączymy mokrą i suchą masę i wlewamy do formy na muffinki wyłożonej papilotkami, lub do pojedynczych foremek do babeczek.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 20-25 minut do suchego patyczka.

powrót

Podobne przepisy

Miodownik
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia polska
Chrupiące grzanki z pomidorami i wędzoną makrelą
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 6
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Baba ponczowa
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Kaszubska drożdżówka z jabłkami
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Ciasto ziemniaczane
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.