Marieta  Marecka

Muffiny buraczkowe z rodzynkami


Przepis z programu ABC GOTOWANIA 6 (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Przekąski, Dania na karnawał i imprezę

Muffiny buraczkowe z rodzynkami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1,5 szklanki mąki pszennej

2 jaja

2 średnie, ugotowane lub upieczone buraczki

2 łyżeczki proszku do pieczenia

150 g cukru

½ szklanki oleju

100 g startej gorzkiej czekolady

1 czubata łyżka kakao

½ szklanki maślanki/jogurtu/śmietany

sól

rodzynki

 

Przygotowanie:

Buraczki ścieramy na tarce o drobnych oczkach lub miksujemy na pastę w malakserze.
Maślankę dokładnie łączymy z jajami i dolewamy do buraczków, dodajemy olej i rodzynki i mieszamy.
W osobnej misce łączymy mąkę, czekoladę, proszek do pieczenia, cukier i sól.
Na koniec łączymy mokrą i suchą masę i wlewamy do formy na muffinki wyłożonej papilotkami, lub do pojedynczych foremek do babeczek.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 20-25 minut do suchego patyczka.

powrót

Podobne przepisy

Ciasteczka cytrynowe
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko (odc.24)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Babeczki z polewą z białej czekolady
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Dnie i wieczory (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Pieczone pierożki z bryndzą
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Pierogi i pierożki
kuchnia świata: Kuchnia polska
Maślana kapusta włoska
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Rillette z łososia
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Omlet z ziemniakami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.