Anna Olson

Muesli z owocami i orzechami


Przepis z programu Anna Olson: Sezon na świeżość 2 (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Muesli z owocami i orzechami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 szklanka płatków owsianych (nie błyskawicznych)

1/3 szklanki pokrojonych w plasterki migdałów

¼ szklanki zarodków pszennych

¼ szklanki płatków jęczmiennych

2 łyżki pestek dyni

1 łyżka ziarna sezamu

1/3 szklanki rodzynek

1 ½ szklanki jogurtu

2 łyżki miodu lub syropu klonowego

1 małe jabłko

obrane i grubo tarte

1 mały banan

pokrojony w kostkę

1 szklanka truskawek

pokrojonych na ćwiartki

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej piekarnik do 175 stopni C i wyłóż blachę papierem do pieczenia. Odmierz i wysyp na blachę płatki owsiane, migdały, zarodki pszenne oraz płatki jęczmienne i wymieszaj. Upraż w 12 minut, w połowie czasu pieczenia przemieszaj i odstaw do ostygnięcia. Wsyp uprażoną mieszankę do średniej miski i wmieszaj pozostałe składniki. Przykryj folią plastikową i wstaw do lodówki co najmniej na 4 godziny.

powrót

Podobne przepisy

Tosty cynamonowe
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia argentyńska
Placki grzybowe z sosem rozmarynowym
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak w sezonie 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Dwukrotnie pieczone suflety z koziego sera
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.9)
trudność: trudne
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.