Muesli z owocami i orzechami

Muesli z owocami i orzechami
Oceń przepis:
13 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Anna Olson

Seria kulinarna:
Anna Olson: Sezon na świeżość 2 (odc.16)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 1 szklanka płatków owsianych (nie błyskawicznych)
  • 1/3 szklanki pokrojonych w plasterki migdałów
  • ¼ szklanki zarodków pszennych
  • ¼ szklanki płatków jęczmiennych
  • 2 łyżki pestek dyni
  • 1 łyżka ziarna sezamu
  • 1/3 szklanki rodzynek
  • 1 ½ szklanki jogurtu
  • 2 łyżki miodu lub syropu klonowego
  • 1 małe jabłko
  • obrane i grubo tarte
  • 1 mały banan
  • pokrojony w kostkę
  • 1 szklanka truskawek
  • pokrojonych na ćwiartki

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 175 stopni C i wyłóż blachę papierem do pieczenia. Odmierz i wysyp na blachę płatki owsiane, migdały, zarodki pszenne oraz płatki jęczmienne i wymieszaj. Upraż w 12 minut, w połowie czasu pieczenia przemieszaj i odstaw do ostygnięcia. Wsyp uprażoną mieszankę do średniej miski i wmieszaj pozostałe składniki. Przykryj folią plastikową i wstaw do lodówki co najmniej na 4 godziny.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA