Jacek Sikora

Mrożony mus jagodowy


Przepis z programu Słodki drań (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Mrożony mus jagodowy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

150 g cukru

100 ml wody

300 g jagód

1/2 cytryny

opakowanie cukru cynamonowego

500 ml śmietany 36 %

 

Przygotowanie:

Zagotuj cukier z wodą. Jagody zmiksuj z sokiem z cytryny oraz cukrem cynamonowym. Dolej do nich syrop i miksuj dalej. Śmietanę ubij na średnio sztywno. Wymieszaj z musem owocowym i wstaw do zamrażarki w foremkach lub pojemniku.

© Jacek Sikora

powrót

Podobne przepisy

Domowa chałwa
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dobre dla dzieci
Pudding ryżowy z kardamonem i śliwkami
Sophie Dahl
Przepis z programu Apetyczna panna Dahl (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Charoset
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia żydowska, Kuchnia koszerna
Gruszka z waflami orzechowymi
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Czekoladowa teryna z bakłażanami
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.