Mrożony mus jagodowy

Mrożony mus jagodowy
Oceń przepis:
32 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Jacek Sikora

Seria kulinarna:
Słodki drań (odc.19)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

  • 150 g cukru
  • 100 ml wody
  • 300 g jagód
  • 1/2 cytryny
  • opakowanie cukru cynamonowego
  • 500 ml śmietany 36 %

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Zagotuj cukier z wodą. Jagody zmiksuj z sokiem z cytryny oraz cukrem cynamonowym. Dolej do nich syrop i miksuj dalej. Śmietanę ubij na średnio sztywno. Wymieszaj z musem owocowym i wstaw do zamrażarki w foremkach lub pojemniku.

© Jacek Sikora

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA