Anna Olson

Mrożony jogurt jeżynowy


Przepis z programu Na słodko 2 (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Mrożony jogurt jeżynowy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

5 szklanek świeżych lub mrożonych jeżyn

½ szklanki miałkiego cukru

2 łyżki wody

1 łyżeczka startej skórki z limonki

1 ½ szklanki jogurtu naturalnego

½ szklanki śmietany kremówki

 

 

Przygotowanie:


Zrobić puree z jeżyn i przetrzeć przez sito. Dodać cukier, wodę, skórkę z limonki i odstawić pod przykryciem na 30 min, aż cukier się rozpuści. Dodać jogurt i zamieszać. Ubić śmietanę i zmieszać
z pozostałymi składnikami. Korzystając z maszynki do lodów zrobić mrożony jogurt wg instrukcji. Podawać od razu lub po zamrożeniu.

powrót

Podobne przepisy

Galaretka jogurtowo-cynamonowa
Przepis z programu Dietosfera (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia dietetyczna
Galaretka kir royal
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Bita śmietana z bezami i malinami
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Grube naleśniki z kremem czekoladowo-orzechowym
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.5)
trudność: trudne
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia rumuńska
Kogel-mogel z Kozamerem klasztornym i malinami
Gieno Mientkiewicz
Przepis z programu Przez dziurkę od sera 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.