Kylie Kwong

Mostek na czerwono z karmelizowanymi cebulkami i chili


Przepis z programu Kylie Kwong - gotowanie z sercem (odc.5)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia chińska

Mostek na czerwono z karmelizowanymi cebulkami i chili
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 kg mostku

wywar do duszenia na czerwono (patrz: osobny przepis)

2 średnie dojrzałe pomidory

½ łyżeczki cukru

1 ½ łyżki soku z limonki

1 łyżka soli morskiej

6 małych listków sałaty lodowej

szczypta pieprzu seczuańskiego

1 duże chili

posiekane

 

 

Przygotowanie:


Mięso włożyć do garnka, zalać zimną wodą i doprowadzić do wrzenia. Gotować 20 minut na wolnym ogniu, następnie odlać wodę. Opłukać mięso pod zimną wodą, odsączyć. W dużym garnku doprowadzić wywar do wrzenia. Włożyć mięso, tak, aby było całkowicie zanurzone w płynie. Gotować na małym ogniu przez dwie godziny, aż mięso stanie się miękkie. Zdjąć szumowiny w razie potrzeby. Po dwóch godzinach zdjąć z płyty, odstawić. Pomidory pokroić w cząstki i wymieszać w misce z cukrem, sokiem z limonki i solą. Wstawić na pół godziny do lodówki.

powrót

Podobne przepisy

Kurczak w glazurze klonowej
Donna Hay
Przepis z programu Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Stek z sosem czekoladowym
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 3 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
(odc.03) pieczony kurczak po prowansalsku
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Afrykański gulasz wołowy z ryżem
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania z wołowiny
kuchnia świata: Kuchnia afrykańska, Kuchnia koszerna
Kulebiak drożdżowy z mięsem mielonym
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 6 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.