Annabel  Langbein

Morele zapiekane pod kokosową pierzynką


Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Morele zapiekane pod kokosową pierzynką
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

6 dużych lub 10 małych moreli

1 szklanka śmietanki

1 szklanka cukru

3 szklanki wiórków kokosowych

½ łyżeczki ekstraktu waniliowego



Przygotowanie:

Piekarnik rozgrzać do 160 °C. Naczynie do zapiekania wyłożyć papierem do pieczenia. Morele przekroić na pół, usunąć pestki, ułożyć ściśle w jednej warstwie w naczyniu do zapiekania. Śmietankę zagotować z cukrem na średnim ogniu mieszając, żeby rozpuścić cukier. Zdjąć z ognia, dodać wiórki i wanilię. Rozłożyć na morelach. Piec do zrumienienia około 40 minut. Jeśli pierzynka zbyt szybko się zrumieni, przykryć folią aluminiową, aby dopiec morele do miękkości. Można podawać z cytrynowym syllabubem.



powrót

Podobne przepisy

Biszkopty z kremem i gruszkami
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Bavarese serowe z konfiturą z czerwonej cebuli
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Pieczone brzoskwinie z amaretto
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania z grilla, Dania na walentynki
Czekoladowy mus
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Tortilla z karmelizowanym ananasem i jabłkiem
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Budyń cynamonowy
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Cynamon (odc.15)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.