Młody koper włoski i sałatka z czerwonych pomarańczy

Przepis z programu Kulinarne safari (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Młody koper włoski i sałatka z czerwonych pomarańczy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

5 młodych koprów włoskich

2 czerwone pomarańcze

6 łodyżek trybuli

sól

pieprz do smaku

120 ml oliwy z oliwek

2 łyżki białego octu winnego

 

 

Przygotowanie:


Kroimy młody koper włoski i obieramy cząstki pomarańczy ze skórki. Wkrawamy do miski. Wrzucamy listki trybuli. Doprawiamy solą i pieprzem. Polewamy octem winnym i oliwą z oliwek.

powrót

Podobne przepisy

Sałatka z mango
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia tajska
Marchewka z groszkiem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia polska
Sałata Aleksandra Dumas
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Sałatka ze sztokfisza z ziemniakami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Sałata z dynią i ricottą
Anna Olson
Przepis z programu Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Dania z dyni
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.