Młody koper włoski i sałatka z czerwonych pomarańczy

Przepis z programu Kulinarne safari (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Młody koper włoski i sałatka z czerwonych pomarańczy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

5 młodych koprów włoskich

2 czerwone pomarańcze

6 łodyżek trybuli

sól

pieprz do smaku

120 ml oliwy z oliwek

2 łyżki białego octu winnego

 

 

Przygotowanie:


Kroimy młody koper włoski i obieramy cząstki pomarańczy ze skórki. Wkrawamy do miski. Wrzucamy listki trybuli. Doprawiamy solą i pieprzem. Polewamy octem winnym i oliwą z oliwek.

powrót

Podobne przepisy

Kotlety po mediolańsku
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Kerabu (sałatka z kiełków fasoli)
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia malajska
Tort czekoladowy z nutą pomarańczy
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Wietnamska sałatka z pieczonym kurczakiem
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 3 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.