Młody koper włoski i sałatka z czerwonych pomarańczy

Przepis z programu Kulinarne safari (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Młody koper włoski i sałatka z czerwonych pomarańczy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:


5 młodych koprów włoskich
2 czerwone pomarańcze
6 łodyżek trybuli
sól
pieprz do smaku
120 ml oliwy z oliwek
2 łyżki białego octu winnego

Przygotowanie:


Kroimy młody koper włoski i obieramy cząstki pomarańczy ze skórki. Wkrawamy do miski. Wrzucamy listki trybuli. Doprawiamy solą i pieprzem. Polewamy octem winnym i oliwą z oliwek.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.