Agata Jędraszczak

Mix sałat z kwiatami jadalnymi


Przepis z programu ImprezuJEMY (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki

odsłon: 5674

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

mix sałat

kwiaty jadalne

truskawki świeże

oliwa

biały ocet balsamiczny

miód

sól

pieprz

 

Przygotowanie:

W dużej szklanej misce przygotować dressing. Miód połączyć z octem balsamicznym, oliwą i przyprawami. Wymieszać trzepaczką. Truskawki pokroić na połówki. W misce wymieszać liście sałat z dressingiem. Posypać truskawkami i kwiatami jadalnymi.

powrót

Podobne przepisy

Sałatka z kwiatów w winegrecie
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Sałatka z ogórka i fety
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
Kapusta w czerwonym winie
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.