Miodowe żeberka z bok choy

Przepis z programu Mathew Hayden na domowym gruncie (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia tajska

Miodowe żeberka z bok choy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 porcja żeberek wieprzowych

1 duża główka bok choy

ocet ryżowy

1 łyżeczka oleju arachidowego

1 posiekany ząbek czosnku

kawałek posiekanego imbiru

nieco soku ze strąków tamaryndowca: wymieszaj 1 łyżkę stołową pasty ze strąków bez pestek i ¼ miarki letniej wody

 

 

Przygotowanie:


Pokrój mięso na porcje. Wymieszaj ze składnikami marynaty. Posmaruj olejem silnie rozgrzany grill. Ułóż żeberka. Będą gotowe po 5 minutach. Zdejmij i odłóż na bok. Zerwij liście z główki bok choy. Rozgrzej wok. Wlej olej, wrzuć imbir i czosnek. Podsmaż. Dodaj liście bok choy, sos sojowy, ocet ryżowy i sok ze strąków tamaryndowca. Wymieszaj. Smaż przez chwilę. Podziel żeberka na kawałki. Przełóż usmażone liście na talerz, ułóż na nich żeberka. Posyp posiekanymi chilli, kolendrą i orzechami.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.