Agnieszka Kręglicka

Mini caprese i sos bazyliowy


Przepis z programu Para w kuchni (odc.14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Mini caprese i sos bazyliowy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

małe mozzarelle

pomidory cherry

listki bazylii

pieprz

oliwa

sos bazyliowy

świeże liście bazylii

oliwa

 

Przygotowanie:

Nadziewać na szpadki małe mozzarelle, połówki pomidorów cherry i listki bazylii. Przed podaniem posypać świeżo mielonym pieprzem i skropić oliwą. Gęsty sos bazyliowy, którym również można polać szaszłyki, to świeże liście bazylii zmiksowane z oliwą.

powrót

Podobne przepisy

Włoski, faszerowany bakłażan
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Smażony faszerowany ser z sosem wiśniowym
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 3 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Przekąski do aperitifu
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Podpłomyki w terenie, bez stolnicy
Łukasz Łuczaj
Przepis z programu Dziki obiad Łukasza Łuczaja (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Inne, Pieczywo
Parówki z indyka w cieście francuskim
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Kanapka dla chłopa
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.