Marieta  Marecka

Minestrone z pesto


Przepis z programu ABC GOTOWANIA
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

Minestrone z pesto
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

100 g fasolki cannellini z puszki

ok. 2,5 l wody lub bulionu

1 mała cebula

1/2 pora

1 łodyga selera

1 marchew

3 łyżki oliwy z oliwek

1 pomidor bez skórki

1/2 cukinii

1 ziemniaki

50 g makaronu

sól, pieprz

1-2 łyżki pesto

2 łyżki startego parmezanu

 

Przygotowanie:

Fasolkę zalewamy połową bulionu i zagotowujemy. Cebulę, por, seler, marchew kroimy drobno. Oliwę z oliwek rozgrzewamy na patelni, wrzucamy warzywa, przesmażamy i całość dodajemy do fasoli i dolewamy resztę bulionu. Ziemniaki kroimy w kostkę i wrzucamy do zupy. Cukinię i pomidory kroimy w kostkę i razem z makaronem wrzucamy do garnka. Doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy ok. 20-30 minut. Zupę doprawiamy pesto i serwujemy posypaną parmezanem.

powrót

Podobne przepisy

Barszcz chrzanowy
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Żurek domowy
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Chłodnik
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.