Marieta  Marecka

Minestrone z pesto


Przepis z programu ABC GOTOWANIA
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

Minestrone z pesto
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

100 g fasolki cannellini z puszki

ok. 2,5 l wody lub bulionu

1 mała cebula

1/2 pora

1 łodyga selera

1 marchew

3 łyżki oliwy z oliwek

1 pomidor bez skórki

1/2 cukinii

1 ziemniaki

50 g makaronu

sól, pieprz

1-2 łyżki pesto

2 łyżki startego parmezanu

 

Przygotowanie:

Fasolkę zalewamy połową bulionu i zagotowujemy. Cebulę, por, seler, marchew kroimy drobno. Oliwę z oliwek rozgrzewamy na patelni, wrzucamy warzywa, przesmażamy i całość dodajemy do fasoli i dolewamy resztę bulionu. Ziemniaki kroimy w kostkę i wrzucamy do zupy. Cukinię i pomidory kroimy w kostkę i razem z makaronem wrzucamy do garnka. Doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy ok. 20-30 minut. Zupę doprawiamy pesto i serwujemy posypaną parmezanem.

powrót

Podobne przepisy

Zupa z liści paproci
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Zupa po warmińsku z pulpecikami i zacierkami
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Zupa grochowa „Kuroniówka”
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Zupa vichyssoise z trawą cytrynową i kolendrą
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Zielona zupa
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.