Jacek Sikora

Migdały rocher


Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Migdały rocher
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 tabliczki czekolady mlecznej

50 dag migdałów w kształcie słupków

cukier puder do posypania migdałów

50 g cukru

50 ml amaretto

 

Przygotowanie:

Do garnka wlać amaretto i dosypać cukier. Zrobić syrop. Słupki migdałowe rozsypać na blasze i za pomocą pędzelka zwilżyć je syropem. Obsypać cukrem pudrem, przemieszać i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na ok. 15 minut. Czekoladę rozpuścić w mikrofalówce i połączyć ją z uprażonymi migdałami. Masę przełożyć do papierowych papilotek i odstawić do zastygnięcia

powrót

Podobne przepisy

Porzeczkowe semifreddo
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Eton Mess
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Bezy
Deser z mango i truskawek
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Nektarynki w syropie żurawinowym z waniliową ricottą
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Trufle
Daria Ładocha
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dobre dla dzieci

skomentuj przepis

#Katiana

05.08.2011 11:39


Kraków

CYTUJ

Pysznie wyglądają te migdały :) Aż bym schrupała od razu z obrazka :) Ostatnio czytałam na blogu klubu miłośników dobrej herbaty/ Bardzo ciekawy wpis na temat migdałów :) Ogólnie chyba będę je częściej jadać :)

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.