Antony Worrall Thompson

Migdałowe gazpaczo


Przepis z programu Antony w Maroku (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia marokańska

Migdałowe gazpaczo
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

ciabatta

łyżka octu winnego

100 g zblanszowanych

obranych migdałów (można je dodatkowo podprażyć)

2-3 ząbki czosnku

kilka łyżek jogurtu

¾ litra zimnej wody (można dolać więcej

jeśli zupa będzie za gęsta)

4 łyżki oliwy

sól

pieprz do smaku

 

 

Przygotowanie:


Chleb porwać na kawałki i zmiksować w malakserze. Dodać pozostałe składniki i zmiksować na gładką masę. Wlać zupę do miski. Podawać schłodzoną, udekorowaną winogronami i listkami pietruszki.

powrót

Podobne przepisy

Delikatna zupa rybna
Daria Ładocha
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
Zupa z kukurydzy z wędzoną rybą i porem
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
Postny barszcz
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.11)
trudność: brak
rodzaj dania: Zupy, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Rosół czosnkowy z grzankami
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.