Antony Worrall Thompson

Migdałowe gazpaczo


Przepis z programu Antony w Maroku (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia marokańska

Migdałowe gazpaczo
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

ciabatta

łyżka octu winnego

100 g zblanszowanych

obranych migdałów (można je dodatkowo podprażyć)

2-3 ząbki czosnku

kilka łyżek jogurtu

¾ litra zimnej wody (można dolać więcej

jeśli zupa będzie za gęsta)

4 łyżki oliwy

sól

pieprz do smaku

 

 

Przygotowanie:


Chleb porwać na kawałki i zmiksować w malakserze. Dodać pozostałe składniki i zmiksować na gładką masę. Wlać zupę do miski. Podawać schłodzoną, udekorowaną winogronami i listkami pietruszki.

powrót

Podobne przepisy

Szybka zupa gulaszowa z makaronem
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Chłodnik z ogórków z prażonymi orzechami i makaronem
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa z soczewicy z chorizo
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zielona zupa minestrone z wędzoną polędwiczką cielęcą
Przepis z programu Dietosfera (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia włoska, Kuchnia dietetyczna
Krem z borowików z płatkami czosnku
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. 2 (odc 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Potrawy na Boże Narodzenie

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.