Migas

Przepis z programu Kulinarne safari (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia portugalska

Migas
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

pęczek liści jarmużu lub chińskiego brokuła

1 ząbek czosnku podzielony na połówki

pół filiżanki świeżych okruchów chleba (nie paczkowanych)

najlepiej z portugalskiego chleba kukurydzianego

niezbyt drobnych

½ filiżanki orzeszków pinii

¾ filiżanki kolorowej fasolki

 

 

Przygotowanie:


Umyć liście jarmużu lub brokuła chińskiego. Ułożyć liście, zwinąć i drobno posiekać. Rozgrzać ogień na patelni. Wrzucić ząbek czosnku dla aromatu. Wyjąć. Wrzucić kawałki chleba i usmażyć na złoto. Dodać poszatkowane liście, orzeszki i fasolkę. Przyprawić solą i pieprzem, wymieszać i podawać.

powrót

Podobne przepisy

Endywie z pomarańczami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Dynia przekładana cykorią
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
Barszcz z barszczu
Łukasz Łuczaj
Przepis z programu Dziki obiad Łukasza Łuczaja (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.