Migas

Przepis z programu Kulinarne safari (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia portugalska

Migas
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

pęczek liści jarmużu lub chińskiego brokuła

1 ząbek czosnku podzielony na połówki

pół filiżanki świeżych okruchów chleba (nie paczkowanych)

najlepiej z portugalskiego chleba kukurydzianego

niezbyt drobnych

½ filiżanki orzeszków pinii

¾ filiżanki kolorowej fasolki

 

 

Przygotowanie:


Umyć liście jarmużu lub brokuła chińskiego. Ułożyć liście, zwinąć i drobno posiekać. Rozgrzać ogień na patelni. Wrzucić ząbek czosnku dla aromatu. Wyjąć. Wrzucić kawałki chleba i usmażyć na złoto. Dodać poszatkowane liście, orzeszki i fasolkę. Przyprawić solą i pieprzem, wymieszać i podawać.

powrót

Podobne przepisy

Teryna owocowa z serem pleśniowym
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Ciastka z fetą i ziołami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
Jajka w pomidorach
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Puree z ziemniaków
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.