Roger Mooking

Miętowa gremolata z jogurtem


Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Miętowa gremolata z jogurtem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0




Składniki:

¼ szklanki drobno posiekanych listków mięty

skórka z 2 limonek, drobno posiekana

1 łyżeczka cynamonu w proszku

2/3 szklanki białego cukru

2/3 szklanki brązowego cukru

1 szklanka płatków kukurydzianych

1 szklanka jogurtu naturalnego



Miętowa gremolata z jogurtem:

Do miseczki wrzuć wszystkie składniki, z wyjątkiem płatków kukurydzianych i jogurtu. Zmiksuj. Przed podaniem, na dnie pucharka wysyp porcję płatków kukurydzianych, następnie wyłóż jogurt. Na wierzch wyłóż miętową gremolatę.



Opracowano na podstawie programu \"Nuta egzotyki na co dzień\".





powrót

Podobne przepisy

Domowe lody truskawkowe z rurkami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Lody
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Budyń kawowy z pączkami
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Kawa (odc.27)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Mus z gorzkiej czekolady
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Gorzka czekolada (odc.36)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Charlotte cytrynowo-kawowa
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Deser lodowy
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Karmel (odc.12)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Ravioli
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.14)
trudność: trudne
rodzaj dania: Desery, Pierogi i pierożki
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.