Mieszanka grillowa

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 53)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

Mieszanka grillowa
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 kawałki polędwicy jagnięcej

250 g polędwicy wołowej

500 g wątroby cielęcej

500 g nerek jagnięcych

2 kawałki krwistego

bochenek chleba na zakwasie

2 przekrojone na pół cebule

4 duże przekrojone na pół pomidory

sól i pieprz

oliwa

250 g masła

natka pietruszki do przybrania

Przygotowanie:

Mięso skropić oliwą, przyprawić solą i pieprzem. Ułożyć na rozgrzanym grillu. Piec odwracając co kilka minut. W chłodniejszej części grilla upiec cebule, pomidory i pokrojony chleb.
Mięso i warzywa przełożyć na talerz i posypać natką pietruszki. Podawać z grzankami posmarowanymi masłem.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.