Janella  Purcell

Miecznik z mirtem, pieprzem górskim i piklami


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 2 (odc. 10)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb

Miecznik z mirtem, pieprzem górskim i piklami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 ogórek libański

łyżeczka octu winnego

łyżeczka mirin

½ łyżeczki soli morskiej

łyżka oliwy

łyżka pasty shiro miso

2 kawałki miecznika

2 łyżeczki mirtu cytrynowego

2 łyżeczki mielonego pieprzu górskiego

łyżeczka mirin

łyżka oliwy

2 limetki

 

 

Przygotowanie:


Ogórka poszatkować. Przyprawić octem, mirin i solą. Na patelni rozgrzać oliwę. W misce wymieszać pastę miso i mirin. Mieszanką posmarować rybę. Marynować przez 15 minut. Smażyć rybę przez minutę z każdej strony. Wymieszać przyprawy z mirin i oliwą. Ułożyć rybę na półmisku. Przyprawić. Na wierzchu ułożyć ogórek. Przybrać cząstkami limetki.

powrót

Podobne przepisy

Sum pod sosem z kiszonych ogórków i koperku
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 3 (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia polska
Łosoś w panierce z nori
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Szaszłyki z tuńczyka w sezamie i ziołach na sosie z orzeszków nerkowca
Przepis z programu Spalony? (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Ryba po grecku
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia polska
(odc.12)tatar z łososia z kalafiorem
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.