Julie Andrieu

Miary, miarki i wagi (odc.026)


Przepis z programu Julie gotuje (odc. 26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne

Miary, miarki i wagi (odc.026)
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0




Cukier:

100 g = 5 płaskich łyżek



Mleko:

100 ml = 7 łyżek



Mąka i mielone migdały:

100 g = 4 kopiaste łyżki



Masło:

1 łyżka = 40 g



Drobna sól:

1 płaska łyżka = 20 g



Świeża tłusta śmietana:

1 łyżka = 50g



Płyny lub kremy:

1 pełny słoiczek jogurtu: 140 ml

1 szklanka: 200 ml



Termostat piekarnika:

Podzielić temperaturę na 3 i odjąć zero. (210 : 70 = termostat 7)



powrót

Podobne przepisy

Chutney z kolendry
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Puree pietruszkowe
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Duszona cebula
Annabel  Langbein
Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Kaczka po kanadyjsku z jabłkami i syropem klonowym
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 57)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne, Dania z kaczki
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Chińskie naleśniki
Przepis z programu Ken Hom i kuchnia chińska (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia chińska
Aromatyczne bengalskie tofu z brokułami
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 42)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska, kuchnia bangladeska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.