Ricardo Larrivee

Melony z szynką parmeńską


Przepis z programu Ricardo i przyjaciele (odc. 15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Melony z szynką parmeńską
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

3 przepołowione melony kantalupa

375 ml posiekanej szynki parmeńskiej

375 ml białego porto

 

 

Przygotowanie:


Odetnij plaster ze spodu połówki melona, żeby się nie przewracała. Wyjmij łyżką nasiona. Wydrążone melony napełnij szynką. Skrop porto. Podawaj jako przystawkę.

powrót

Podobne przepisy

Ziemniaki w kaczym smalcu
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Jajka po wiedeńsku
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Omlet tradycyjny (francuski)
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Pieróg z serami i oliwkami
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Jajecznica po francusku
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.