Anjum  Anand

Melon rasayana z mrożonym sokiem z granatów


Przepis z programu Łatwa kuchnia indyjska (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Melon rasayana z mrożonym sokiem z granatów
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

225 g miąższu melona

bez skóry

pokrojonego na kawałki

225 ml mleka kokosowego

cukier do smaku

1 litr soku z owoców granatu

cytryna do smaku

cukier do smaku

pestki z jednego granatu

garść płatków migdałowych

uprażonych na złoty kolor

garść uprażonych wiórków kokosowych

 

 

Przygotowanie:


Włożyć kawałki melona do dużej miski. Wlać mleko kokosowe i ugniatać widelcem, aż melon zacznie puszczać sok. Posłodzić do smaku i wstawić do lodówki do schłodzenia. Doprawić sok z granatów cytryną i cukrem, i wstawić do zamrażalnika. Po godzinie wyjąć i wymieszać widelcem, aby rozbić kryształki lodu. Ponownie zamrozić do czasu podania. Nałożyć mrożony sok do pucharków, dopełnić mlekiem z kawałkami melona. Posypać pestkami granatu, płatkami migdałowymi i wiórkami. Podawać natychmiast.

powrót

Podobne przepisy

Chrupiące pieczone jabłka
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Pieczone jabłka (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Smażone brzoskwinie
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Banany z rusztu
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia kreolska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.