Marieta  Marecka

Medaliony z indyka z ananasem i serem


Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska

odsłon: 13348

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

pierś z indyka

plastry ananasa z puszki

żurawina

ser żółty

papryka ostra

sól

pieprz

mąka

Przygotowanie:

Pierś indyka kroimy na ok. 2 cm kotlety, lekko je ubijamy, przykryte folią spożywczą. Doprawiamy solą, pieprzem i papryką, obtaczamy w mące, nadmiar strzepujemy. Krótko smażymy na rozgrzanym oleju. W tym czasie podgrzewamy piekarnik z opcją opiekania od góry. Ściągamy indyka z patelni i na tej samej smażymy do zezłocenia plastry ananasa. Medaliony układamy na blasze, na każdego kładziemy plaster ananasa i plaster sera . Zapiekamy krótko, aż ser się rozpuści w miejscu zagłębienia kładziemy łyżeczkę żurawiny. Podajemy gorące.

powrót

Podobne przepisy

Duszony kurczak z pomidorami i fenkułem
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.8)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Chilli con carne
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej, Kuchnia meksykańska
Sałatka ziemniaczana
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Kolorowa Tortilla - Bartosz Adamek
Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Suszone morele faszerowane korzenną jagnięciną
Gosia  Molska
Przepis z programu Po-smak Turcji
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia turecka
Gulasz wieprzowy z knedlikami i duszoną kapustą
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia czeska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.