Masło z orzechów laskowych

Masło z orzechów laskowych
Oceń przepis:
13 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotowanie:

Składniki:
3 szklanki orzechów laskowych
½ łyżeczki soli
¾ szklanki oleju o neutralnym smaku

Przygotowanie:
Piekarnik rozgrzać do 190 °C. Orzechy wysypać na blaszkę, wstawić do piekarnika, piec 15 minut. Następnie przesypać je na ściereczkę i pocierając zdjąć skórki. Wrzucić do robota kuchennego. Rozdrobnić, dodać sól. Miksować wlewając olej. Masło przełożyć do słoika, przechowywać w lodówce.


© Annabel Langbein

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA