Masło pomarańczowe

Przepis z programu Domowy kucharz 2 (odc. 21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne

Masło pomarańczowe
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

115 g miękkiego masła

2 czubate łyżki dżemu pomarańczowego

2 łyżki pomarańczowego likieru Grand Marnier

Przygotowanie:

Utrzyj wszystkie składniki na gładką masę. Przełóż do ozdobnej miseczki. Udekoruj plasterkiem pomarańczy. Pozostaw w temperaturze pokojowej, żeby masło było miękkie i łatwo się rozsmarowywało.

powrót

Podobne przepisy

Chutney z kolendry
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Aromatyczne bengalskie tofu z brokułami
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 42)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska, kuchnia bangladeska
Congee z grzybami shiitake i gomashio
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 51)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia chińska
Marokańska pasta z migdałów i miodu
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Masa kajmakowa
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.28)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
(odc.016) sos krówkowy
Michael  Smith
Przepis z programu Domowy kucharz (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Inne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.