Maślane bułeczki z domowym twarogiem

Maślane bułeczki z twarogiem
Oceń przepis:
66 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak rodzinnie 2 (odc. 4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski

Składniki:

  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 2 szklanki maślanki
  • łyżeczka sody oczyszczonej
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
2 gałązki pomidorków koktajlowych
  • łyżka oliwy
  • awokado
  • cytryna
  • 200 g twarogu
  • 2 łyżki miodu
  • kilka listków bazylii

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Do miski przesiej mąkę. Dodaj sodę, maślankę, sól i pieprz. Wymieszaj dokładnie składniki i wyrób ciasto.
Z ciasta uformuj bułeczki. Bułeczki piecz w piekarniku rozgrzanym do 220 stopni ok. 15 minut.
Na patelnię wlej olej i wsyp pomidorki. Awokado pokrój w plastry, skrop sokiem z cytryny, posyp twarożkiem i polej miodem. Smacznego!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA