Jacques Pépin

Masa z sardeli


Przepis z programu Jacques Pepin: Nowe dania na szybko (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

Masa z sardeli
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Ilość: Około 20 małych kanapek



Zawartość 60. gramowej puszki z sardelami przełożyć do malaksera. Dodać ¼ szklanki całych migdałów, 1 ząbek czosnku, 1 umytą i pokrojoną na ćwiartki pieczarkę, ¾ szklanki pokrojonego w kostkę o boku 1 cm wiejskiego chleba (najlepiej jednodniowego) oraz 3 łyżki oliwy najwyższej jakości. Miksować, aż masa będzie grubo posiekana. Ukroić kilka plastrów o grubości 6 mm twardego sera - typu gruyere, manchego lub provolone. Pokroić na kwadraty o boku 2,5 cm. Nakładać na ser po 1 łyżeczce masy z sardeli. Przybrać płatkami migdałów i podawać.





© Jacques Pepin

powrót

Podobne przepisy

Sos migdałowy
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Dania wegańskie, Dobre dla dzieci
Sos daktylowo-pomarańczowy
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Łososiowe rillettes
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Sosy do gotowanych ziemniaków
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Guacamole
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.