Jacques Pépin

Masa z sardeli


Przepis z programu Jacques Pepin: Nowe dania na szybko (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

Masa z sardeli
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Ilość: Około 20 małych kanapek



Zawartość 60. gramowej puszki z sardelami przełożyć do malaksera. Dodać ¼ szklanki całych migdałów, 1 ząbek czosnku, 1 umytą i pokrojoną na ćwiartki pieczarkę, ¾ szklanki pokrojonego w kostkę o boku 1 cm wiejskiego chleba (najlepiej jednodniowego) oraz 3 łyżki oliwy najwyższej jakości. Miksować, aż masa będzie grubo posiekana. Ukroić kilka plastrów o grubości 6 mm twardego sera - typu gruyere, manchego lub provolone. Pokroić na kwadraty o boku 2,5 cm. Nakładać na ser po 1 łyżeczce masy z sardeli. Przybrać płatkami migdałów i podawać.





© Jacques Pepin

powrót

Podobne przepisy

Majonez
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Pasta ful z bobu
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 4 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Dania wegańskie
Majonez
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Salsa z mango
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.