Laura Calder

Marynowany ser kozi


Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Marynowany ser kozi
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

500 g sera koziego

pokrojonego na kawałki 2.5 cm

2 liście laurowe

2 łyżeczki ziaren czarnego pieprzu

3 gałązki tymianku

4 obrane ząbki czosnku

skórka z 1 cytryny

oliwa do zalewy

 

Przygotowanie:

Włóż wszystko (poza oliwą) do czystego słoika. Zalej składniki oliwą. Zamknij słoik i wstaw do lodówki. Trzymaj miesiąc.

powrót

Podobne przepisy

(odc.03) wielka kanapka z sałatką nicejską
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Prażona kukurydza po francusku
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Świeżonka z sałatką z pomidorów
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.